Hvem er Moderne Mamma?

Hver mamma har sin egen familie, alder og historie, men fælles for dem er deres dybfølte kærlighed til italiensk mad. Både når det gælder den store familiefrokost, et hurtigt mellemmåltid eller den nemme (men stadig velsmagende) aftensmad på en travl hverdag.

Læs mere om hver af mammaerne her og se hvilke opskrifter og evt. tv-udsendelser, de har deltaget i.

Loredana_600x600px

Loredana Sundberg Cerrato

Loredana kommer fra Napoli – byen der kan prale af at have opfundet pizza Margherita. Som barn tilbragte hun mange timer i sin mormors køkken, og her lærte hun alle de typiske råvarer fra det sydlige Italien at kende. Friske grøntsager er altid i Loredanas madlavning.

Jeg viser min kærlighed gennem min mad

Elena_600x600px

Elena Vinci Hytter

Elena er vokset op lidt uden for Rom. Her hentede hun friske grøntsager i farmor Aldas frodige køkkenhave og plukkede figner og abrikoser fra de mange frugttræer. Hendes køkken er en gastronomisk fusion mellem især italienske og skandinaviske traditioner.

Nøgleordet til mit køkken er enkelthed. Få, friske råvarer og lette opskrifter. Samt meget olivenolie, parmesan og hvidløg.

Rosa_600x600px

Rosa Cusato Sörnäs

Rosa er vokset op med den salte havduft i næsen i havnebyen Salerno i det sydlige Italien. Her blev hendes kærlighed til friske grøntsager, frisk fisk og pasta grundlagt.

At lave mad og spise sammen med sine nære og kære er at dele sin kærlighed.

Paola_600x600px

Paola Longati

Paola voksede op i en lille by i Piemonte, en bjergrig region i Norditalien, der blandt andet er kendt for sine mange antipasti. I Paolas køkken er der plads til fornyelse, og klassikere får ofte et twist.

Mad skaber glæde og bringer folk sammen

Mama_Ida_600x600-600x600

Ida Bruzzone Bjørnstrøm

Ida er opkaldt efter sin mormor og født i Genova, som er en havneby i Norditalien. Ida har en særlig passion for pasta, og har indtil for nyligt haft sin egen pastabutik med hjemmelavet frisk ravioli, fettucine, bolognesesauce mm.

Der findes ikke noget bedre, end når hele familien samlet om et spisebord, og alle fortæller hvordan dagen er gået.

Mama_Gabriella_600x600

Gabriella Ohnemus

Gabriella er fra Firenze, som er hovedstad i regionen Toscana. Firenze er kendt for sin fantastiske kunst og arkitektur. En af Gabriellas yndlingsopskrifter “Zuccotto” er da også inspireret af den kuppelformet domkirke i Firenze nemlig ’il Duomo’.

Livet er for kort til at spise dårligt. Det behøver ikke være dyrt, men ingredienserne skal være friske, og så skal der masser af urter og kærlighed i.

Veronica_600x600

Veronica Grandi

Veronica er fra Rom, hvor hendes passion for mad stammer fra. Hun har en særlig kærlighed til bydelen Trastevere – og til jomfruolivenolie, som hun betragter som flydende guld. Veronica har boet i mange forskellige lande, hvor hun har fået beriget sin viden om madens betydning for hendes trivsel.

Hvis man kan lære sine børn at lave og sætte pris på god mad, har man givet dem en gave.

Rosanna_600x600

Rosanna Salamati

Rosanna er født på øen Ischia, som ligger i napolibugten. Øen er overdådigt frodig og kaldes l'isola verde - den grønne ø. Her har Rosanna hentet meget inspiration til den kunst, som hun har skabt gennem årene.

Det italienske køkken er essensen af familien

Mamma_Monica_600x600

Monica Taddei

Monica er født i Napoli, som man siger er pizzaens fødeby. Men man finder meget andet i Monicas køkken, hvor opskrifterne altid indeholder gode råvarer og masser af kærlighed.

Min mor kan altid stable en lækker middag på benene for hele familien på en hverdag

Mamma_Lorenza_600x600

Lorenza Porciello

Lorenza er opvokset i Rom. Byen er den tredjemest besøgte turistdestination i Europa blandt andet på grund af Roms historiske centrum, som byder på mange seværdigheder. Lorenzas yndlingsgade Via del Governo Vecchio i Rom er dog ikke så turistet, men har mange små butikker. Hun har 2 børn.

Jeg begyndte virkelig at sætte pris på den hjemmelavede mad, da jeg selv blev mor

Mamma_Giulia_600x600

Giulia Bellesso

Giulia er fra byen Novara, som er den næststørste by i regionen Piemonte. Novara er kendt som hovedproducenten af gorgonzola. Piemonte er en grøn og frodig region, der byder på Alperne, bakkede skovområder og endeløse rækker af vinmarker med nogle af de fineste druer der findes.

Mange timer i køkkenet eller den frie og hurtige tilgang til maden. Det italienske køkken kan begge dele

Mamma_Bruna_600x600

Bruna Molinaro

Bruna er født i Torino, som er hovedstaden i regionen Piemonte. Piemonte ligger ved foden af alperne op mod Schweiz. Piemonte er kendt for vinene Barolo, Barbaresco og Barbera d’Alba, som Bruna godt kan anbefale til sine retter.

Vil du opleve den italienskekærlighed, må du opleve den italienske madkultur

Mamma_Barbara_600x600

Barbara Marchione

Barbara er fra Napoli, kendt for vulkanen Vesuvio og pizzaen.

Jeg husker at min bedstemor altid sagde vejen til hjertet går igennem maven

Mamma_Annabella_600x600

Annabella Rovatti

Annabella er fra fashionable Milano. Som milaneser er favoritmaden naturligvis risotto. Hun har to børn.

Nemt og smagfuldt. Det er nøgleordene i mit køkken.

Mamma_Angela_600x600

Angela Di Marcantonio

Angela er født i Rom, men har boet i mange andre dele af verden gennem sit liv. Hun elsker at opleve fremmede kulturer og få nye indtryk og inspiration med hjem – ikke mindst til maden i køkkenet.

Min mad skal være som min ­hverdag; enkel og farverig

Mamma_Silvia_600x600

Silvia Fontana

Født i Milano og fra et altid fyldt og aktivt hjem med god mad i køkkenet.

Jeg er vokset op i en familie, hvor der ikke behøves en særlig lejlighed for at spise godt


© 2017 Galbani - All rights reserved