10 personer
antipasti

Appelsin-lakrids-semifreddo

Semifreddo di mascarpone, arancia, cioccolato e liquirizia

02.Ingredienser

Ca. 40 g marengs
30-40 g amaretti (eller makroner)
40 g hakket mørk chokolade, 80 %
1 økologisk appelsin
100 g sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
1 dl piskefløde
500 g Galbani Mascarpone
1 tsk lakridspulver
Evt. citronmelisse samt ekstra chokolade og marengs til pynt

03.Tilberedning

Tag fire små skåle. Knus marengs i en, knæk amarettierne i en anden, hak chokoladen groft i den tredje og riv appelsinskallen fint i den fjerde skål. Pisk sukkeret med æggeblommerne, til blandingen bliver skummende og lys. I en anden skål piskes æggehviderne stive. I en tredje skål piskes fløden til en blød skum.

Hæld mascarponen i æggeblommeblandingen, og rør det grundigt sammen. Kom dernæst flødeskummet i, og vend æggehviderne forsigtigt i. Del moussen i to skåle, og kom revet appelsin i den ene. Dernæst grofthakket chokolade og lakridspulver i den anden.

Læg de knækkede marengs i bunden af en rektangulær bageform. Hæld appelsinblandingen ovenpå, og fordel de knækkede amaretti jævnt over. Hæld moussen med chokolade og lakrids ovenpå. Kom formen i fryseren i mindst 2 timer. Tag semifreddoen ud 20-30 min. inden servering. Vend formen på et fad, og pynt med grove stykker chokolade, marengs og citronmelisse. Hvis isen har stået længe i fryseren, skal den tages ud 1 time før servering.


© 2017 Galbani - All rights reserved