Butterdejsmedaljoner med gorgonzolacreme

Sfogliatine gorgonzola e mascarpone


01.Info

Denne simple ret overrasker de fleste. Det er en skøn forret, på trods af at den næsten ikke kræver nogen forberedelse. Den er utrolig dekorativ og får enhver gæst til at føle sig værdsat.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

3-4 plader butterdej eller 1 hel rulle
50 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Mascarpone
½ pisket æg
Cirka 1 spsk. valmuebirkes
2 spsk mælk
Frisk oregano eller basilikum

03.Tilberedning

Medaljoner:
Tryk rondeller ud af butterdejen med et glas eller lignende. Sæt dem på en plade med bagepapir, pensl med pisket æg, drys med valmuebirkes og bag i ovnen i cirka 10 minutter ved 160°, men hold øje med dem. Når medaljonerne er kølet lidt af, halveres de, eventuelt med en lille kniv, men normalt kan de let deles med fingrene.
Gorgonzolacreme:
Gorgonzola smeltes i 2 spsk mælk på lavt blus i få minutter, mascarpone blandes i. Fordel cirka 1 tsk i hver butterdejsmedaljon. Drys med salt og peber og læg låget på igen. Pynt med frisk oregano eller basilikum.