4 personer
antipasti

Cappuccinocreme med amaretti

Crema di cappuccino con amaretti

02.Ingredienser

Amaretti:
150 g mandelmel
150 g sukker
3 dråber mandelessens
2 æggehvider
1 knivspids salt
50 g flormelis til pynt

Creme:
60 ml stærk espresso
30 g sukker
300 g Galbani Mascarpone
50 g sukker
½ vaniljestang

03.Tilberedning

Amaretti:
Sæt ovnen på 160 grader.
Bland mandelmel, sukker og mandelessens sammen. Tag en anden skål og pisk æggehviderne stive. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i mandelmelet. Sæt 4 store ’quenelles’ (boller) på en plade med bagepapir, og tryk dem lidt flade – lav god afstand mellem dem, da de vokser i ovenen. Hæld flormelis i en sigte og drys det henover de 4 amaretti. Bag dem i ca. 15-20 minutter midt i ovenen og lad dem køle helt af, når de er bagt.

Creme:
Lad kaffe og sukker koge langsomt ind i en lille gryde, til du har kun 2 spsk. væde tilbage. Lad den blive helt kold. Bland derefter kaffen i mascarponen sammen med kornene fra den halve vaniljestang. Når ingredienserne er blandet godt sammen, fordeles cremen i 4 forme og der placeres en 1 amaretto i hver. Sæt formene i fryseren i ca. 2 timer. Tag dem ud af fryseren lige før servering.

Tip:
Prøv også at lave dem i miniportioner f.eks. i trøffelpapirsforme.


© 2017 Galbani - All rights reserved