4 personer
antipasti

Friteret radicchio

Radicchio fritto

02.Ingredienser

1 stk. radicchio
200 g selvhævende mel
1 tsk. salt
2 dl danskvand
100 g isklumper
5 dl smagsneutral olie til fritering
1 tsk. salt

Citronmayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
Saften fra 1 citron
1 tsk. dijonsennep
3 dl smagsneutral olie
25 g friskrevet parmesan
Friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Skær radicchio ud i både – behold gerne stokken på, så alle bladene ikke falder af. Bland mel, salt og danskvand til en tyk pandekagedej – der må gerne være klumper i. Rør isklumperne i dejen, og lad dem trække 5-10 min., indtil isklumpernes størrelse er halveret. Tag isklumperne op, og vend radicchio i dejen og derefter direkte ned i den varme olie. Steg dem gyldne og sprøde, og læg dem straks på fedtsugende papir. Drys med salt.

Citronmayonnaise:
Kom æggeblommer, sukker, salt, citronsaft og sennep i en skål, og pisk, indtil massen begynder at tykne og skumme. Hæld et par dråber olie i, mens der fortsat piskes. Hæld den resterende olie i æggeblandingen i en tynd stråle under kraftig piskning. Tilsæt den fintrevede parmesan under omrøring. Smag evt. til med lidt ekstra citronsaft, sukker, salt og peber. Pynt retten med friske krydderurter.


© 2017 Galbani - All rights reserved