4 personer
primi

Græskarsuppe

Crema di zucca

02.Ingredienser

2-3 blade salvie
3 spsk. olivenolie
7 dl grønsagsbouillon
700 g græskar (f.eks. hokkaido eller butternut squash)
100 g knoldselleri
3 store skalotteløg
150 g Galbani Parmesan
1 ¼ dl fløde
50 g ristede græskarkerner til pynt
Olie til stegning
Salt og peber
Tilbehør:
Ristet rustikt brød

03.Tilberedning

Lav bouillonen, skær skalotteløgene i tynde skiver, og svits dem med salviebladene i olie, til de falder lidt sammen, dog uden at tage farve (ca. 5 minutter).

Skræl græskaret, skrab kernerne ud, og skær kødet i små tern. Processen gentages med sellerien. Bland begge dele med løg og salvieblade, hæld bouillon over, og lad det hele simre i 15-20 minutter. Imens river du parmesanen fint. Kom suppen i en blender og tilsæt parmesan og fløde og blend suppen. Servér i dybe tallerkner med et par dråber fin olivenolie og ristede græskarkerner på toppen.

Tip: Suppen smager mindst lige så godt dagen efter.

Hvis der er græskar/knoldselleri i tern tilovers, kan de med fordel fryses ned og bruges til endnu en omgang suppe. Så bliver den endnu hurtigere at tilberede.


© 2017 Galbani - All rights reserved