Hjemmelavet pasta med safran, svampe og mascarpone

Pasta fresca casalinga con zafferano, funghi e mascarpone


01.Info

Har du mod på at kaste dig ud i hjemmelavet pasta, så har du her en skøn opskrift, hvor pastaen er vendt i en mascarpone- og svampesauce med masser af frisk persille. (Du kan også købe pastaen og blot lave saucen).

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Pasta:

400 g durumhvede

4 æg

1 godt drys safran*

Salt, til kogevandet

 

Svampesauce med mascarpone:

50 g tørrede karljohansvampe (porcini)**

1 rødløg, hakket

Olivenolie, til stegning

250 g markchampignoner, hakkede

200 g mascarpone

50 g parmesan, reven

Salt og peber

Persille, ved servering

03.Tilberedning

Pasta: Lav en bunke af mel på bordet, og lav en fordybning i midten (du kan også bruge en foodprocessor). Slå æggene ud i midten, og tilsæt safran. Brug en gaffel til at piske æggene ind i melet, og brug hånden til at holde sammen på melbjerget, så æggene ikke vælter ud på bordet. Ælt dejen sammen med hænderne. Det skal være en meget fast dej, som næsten ikke kan æltes. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis æggene er så store, at dejen ikke bliver fast nok. Ælt dejen, som om det var en brøddej. Pak dejen ind i film, og lad den hvile ½ time på køl. Rul dejen ud med en kagerulle til ca. ½ cm tykkelse. Rul dejen på maskinen – eller bliv ved med at bruge kagerullen, hvis du ikke har en pastamaskine. Kør dejen igennem 3 gange ved det største hul, og fold den en gang på midten efter hver gang. Kør den derefter tyndere på et hul ad gangen, til pastaen har den tykkelse, du ønsker. Kør den ikke på de sidste huller, for så bliver den for tynd og uhåndterlig at arbejde med. Skær dejen ud til tagliatelle på pastamaskinen.

Svampesauce med mascarpone: Hæld lidt kogende vand over karljohansvampene for at blødgøre dem i ca. 10 min. Gem lidt af vandet til at spæde saucen op med efterfølgende. Svits rødløget i olivenolie på en pande, og tilsæt derefter de udblødte karljohansvampe og markchampignonerne. Steg nogle min., til svampene har smidt væsken. Tilsæt derefter mascarpone og evt. lidt af karljohan-vandet. Tilsæt parmesan, og smag til med salt og peber.

Kog imens pastaen i rigeligt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen med svampesaucen på panden. Server med det samme med lidt persille.

 

* Hvis du ikke har safran, kan du sagtens bruge friske urter i stedet som fx mynte eller ramsløg. Disse typer af pasta er så aromatiske i sig selv, at de fint kan spises blot med lidt olivenolie eller som tilbehør til lidt fisk eller kød.

** Tørrede karljohan findes i grøntafdelingen i velassorterede supermarkeder eller i specialforretninger.

*** Du kan også vælge at lave fyldt pasta og fylde den med ost, kød eller grøntsager og forme pastaen til små pakker.