7 personer
antipasti

Kage med ricotta og citron

Crostata di Ricotta e limone

02.Ingredienser

Bund:
300 g hvedemel type 00
150 g sukker
150 g smør (stuetemperatur)
8 g bagepulver
3 æg (1 hele, 2 kun æggeblommer)

 

Fyld:

500 g Galbani Ricotta

2 spsk. sukker
Saft fra en stor citron
1 økologisk citron til pynt

03.Tilberedning

Bland hvedemel, sukker og bagepulver sammen. Tilsæt de 3 æg og rør det godt sammen. Tilsæt dernæst smør (det må ikke være for varmt, da det ødelægger æggene). Rør massen godt sammen, kom den ud på bordet og ælt den som en brøddej. Smør en kageform og drys den med lidt mel for at dejen ikke kommer til at klistre. Rul dejen flad (3-4 mm tyk) og læg den i kageformen. Der skal være høj kant rundt på.

Bland ricottaen med sukker og citronsaft. Fordel fyldet på kagen og bag den i en forvarmet ovn (180 grader) i 30 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af.

Skær nogle tynde citron skiver og pynt kagen inden du serverer med en kugle vaniljeis eller lidt pisket fløde.


© 2017 Galbani - All rights reserved