Kalvekødboller med mozzarellafyld

Polpettine imbottite di mozzarella con o senza salsa bianca


01.Info

I Italien serverer man kødbollerne uden sauce, eventuelt med en contorno, men hvis man vil, kan man også servere retten med sauce til.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 bundt persille

½ fed hvidløg

125 g Galbani mozzarella

2 skiver hvidt brød

400 g kalvefars

½ dl ristede pinjekerne

1 æg

Salt

Friskkværnet sort peber

1 tsk. salt

30 g parmesanost

2 spsk. olivenolie

Ingredienser til saucen:

2 spsk. olivenolie

½ bakke frisk basilikum

½ fed hvidløg

30 g parmesanost

2 dl creme fraiche

Salt

Friskkværnet sort peber

03.Tilberedning

Start med kødbollerne: Hak persille og hvidløg groft. Skær mozzarellaen i skiver. Læg brødet i blød i et par minutter, og pres derefter væden fra.

Bland kødfarsen med hakket hvidløg og persille, hakkede pinjekerne, pisket æg, salt, peber, revet parmesan og lidt af det udblødte brød. Rul farsen til boller ud, og tryk et stykke mozzarella ind i midten, luk hullet med fars. Form farsen til små boller. Steg dem i olivenolie, til de er gyldne på begge sider.

Sauce:

Bland alle ingredienser til en jævn konsistens uden creme fraiche, som derefter blandes i med en ske. Smag til med salt og peber.

Tip:

Hvis farsen er for lind, kan bøfferne rulles i rasp.