Kartoffelgratin

Gatto di patate


01.Info

En hurtig variant af den traditionelle napolitanske opskrift. Den kan serveres som selvstændig ret, som tilbehør eller som kold tærte.

   

5 personer
primi

02.Ingredienser

1 kg kartofler
3 dl mælk (eller mere eller mindre afhængig af kartoflerne)
100 g blødgjort smør
50 g soltørrede tomater
375 g Galbani Mozzarella
5 æg
150 g Galbani Parmesan
4 spsk. rasp
Lidt muskatnød
Salt og friskkværnet sort peber

03.Tilberedning

Skræl kartoflerne, skær dem i små tern, og kog dem i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og mos kartoffelternene med et piskeris. Tilsæt halvdelen af smørret, æg, mælk (lidt efter lidt), en håndfuld parmesan, salt, peber og to-tre riv muskatnød. Vær opmærksom på konsistensen, og tilsæt den nødvendige mængde mælk.

Smør et ovnfast fad, og drys med et lag rasp. Derefter et lag kartoffelmos og et lag tynde skiver mozzarella og soltørrede tomater. Derefter endnu et lag kartoffelmos og til sidst en top af rasp, parmesan og små smørtern. Retten bages ved 190° i ca. 30 minutter, til mosen er gennembagt og gylden i toppen.

Tip: Man kan variere kartoffelgratinen ved at tilsætte forskellige former for skinke, pølse eller oliven. F.eks. 100 g parmaskinke skåret i tern.