4 personer
antipasti

Kartoffelpizza med rosmarin

Pizza di patate al rosmarino

02.Ingredienser

Pizzadej:
600 g hvedemel
25 g gær
1 knivspids salt
3 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
(Køb en færdig rulle, hvis du ikke vil bage selv)
Fyld:
Cirka 3 kartofler
3 stilke frisk rosmarin
150 g friskrevet parmesan
Rucola til pynt
Olivenolie
Salt

03.Tilberedning

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olivenolie. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til du får en blød dej, der ikke klæber. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en skål et lunt sted. Læg et rent viskestykke over skålen.

Mens dejen hæver, skrælles kartoflerne og skæres i helt fine skiver. Riv dem eventuelt på et rivejern på skivesiden.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse formes 4 lige store pizzabunde. Gnid dem med lidt olivenolie og drys med hakket rosmarin og 2 spsk friskrevet parmesan pr. pizza. Fordel derefter kartoffelskiverne på bundene og drys med salt.

Bag pizzaerne i ovnen ved 180º i 15-20 minutter, til kartoflerne er sprøde og lækre og har taget farve i kanten. Pynt med rucola og og lidt friskrevet parmesan.


© 2017 Galbani - All rights reserved