4 personer
antipasti

Lasagne med laks

Lasagne al salmone

02.Ingredienser

200 g fuldkornslasagneplader

450-500 g fersk laks uden skind, i skiver

450-500 g frossen spinat 

200 g Galbani Mascarpone

150 g friskrevet parmesan

2 skalotteløg

½ dl fløde 

3 stilke frisk oregano

1 dåse (400 g) hakkede flåede tomater 

½ dl hvidvin

Et fed hvidløg

Olivenolie 

Lidt muskatnød

Salt og peber

Eventuelt 1 citron 

03.Tilberedning

Løgene finthakkes og svitses i lidt olivenolie. Spinat tilsættes og varmes igennem, til den er tøet op. Hæld hvidvin ved og lad det koge kraftigt ind, så alkoholen fordamper, før du tilsætter mascarpone, salt, peber og muskat.

Marinér eventuelt laksen i saften og skallen af en citron i et par timer, inden den skal bruges.

Hvidløget hakkes og sauteres i 1 spsk olivenolie. Hæld tomater ved sammen med frisk oregano, salt og peber. Rund af med fløde. 

Smør et ovnfast fad og læg et lag lasagne­plader som bund. Fordel et lag laks, spinat og tomatsauce, drys med parmesan, nyt lag lasagneplader og så videre, til ingredienserne er brugt op. Bag i en 200° varm ovn i cirka 30 minutter­ og servér med en sprød salat. 


© 2017 Galbani - All rights reserved