4 personer
antipasti

Lumaconi med gorgonzola

Lumaconi al gorgonzola

02.Ingredienser

3-4 squash
Olivenolie
Salt og peber
500 g pasta lumache eller lumaconi

Sauce:
Lidt bechamelsauce (kan købes færdiglavet):
40 g smør
40 g mel
4 dl mælk
Salt og peber
100 g Galbani Gorgonzola
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Skær squash i små tern, og steg dem på en pande med olivenolie i 5 min. Krydr dem med salt og peber. Bring vand med salt i kog, kom pastaen i, og tilbered den ”al dente”. Hæld derefter vandet fra, og vend pastaen i gryden med en smule olivenolie. Tænd ovnen på 180 grader.

Lav nu bechamelsaucen (det tager 10 min.):
Smelt smør i en lille gryde, tilsæt mel, og pisk godt med et piskeris. Hæld langsomt mælken i, mens du pisker videre. Lad saucen koge i 1-2 min. Når saucen er tyknet, er den færdig. Smag til med salt og peber.

Kom squash og gorgonzola i bechamelsaucen, og rør forsigtigt rundt. Kom herefter pastaen ned i bechamelsaucen, og bland det hele godt sammen. Hæld til sidst det hele over i et ildfast fad, og drys revet parmesan henover. Sæt retten i ovnen i 20 min. Retten er klar, når parmesanen ovenpå får en flot, gylden farve.


© 2017 Galbani - All rights reserved