4 personer
dolci

Mascarpone-tærte

Torta al Mascarpone

02.Ingredienser

500 g Galbani Mascarpone
3 spsk. hvedemel (Type 00)
3 æg
4 spsk. sukker
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 pakke tærtedej
10 g blødt smør
40 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1 stang vanilje
1 kugle vaniljeis per person
Evt. citronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Pisk æg med sukker, og tilsæt kornene fra vaniljestangen. Vend mascarpone i æggemassen, og rør grundigt med en ske. Tilsæt mel, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.

Smør et tærtefad med lidt blødt smør og læg tærtedejen i formen.

Kom mascarponemassen oven på, og drys med hakkede valnødder på toppen. Sæt tærten i en forvarmet ovn ved 180º, og bag den i 30 minutter, indtil dejen er bagt, og mascarponemassen har sat sig. Tærten tages ud, og serveres lun med en kugle vaniljeis og lidt citronmelisse på toppen.

Tip: Prøv æbler i små tern i stedet for valnødder.


© 2017 Galbani - All rights reserved