6 personer
secondi

Ovnbagte grønsager a la Ligurien

Polpettone di Verdura al forno

02.Ingredienser

800 g forskellige grønsager, renset vægt (f.eks. porrer, gulerødder, spidskål, løg, spinat). Skal det gå ekstra hurtigt, kan du bruge 800 g frosne grønsager
3 mellemstore kartofler
3 æg
3 håndfulde rasp
50 g Galbani Parmesan
250 Galbani Mozzarella
Lidt smør til ildfast fad
½ dl rasp til drys på toppen
Salt
Tilbehør: Sprød salat

03.Tilberedning

Vask og skræl alle grønsagerne og kartoflerne. Skær det hele i små stykker (hak eventuelt groft i en foodprocessor). Kom det i en gryde, dæk med vand, tilsæt lidt salt, bring i kog, og lad hele molevitten koge ca. 8-10 minutter. Hæld vandet fra, og mos grønsagerne med en stavblender eller et piskeris. Bland først æg i grønsagsmassen, så parmesan og til sidst rasp.

Skær 125 g mozzarella i små stykker og bland dem i grønsagsmassen, der hældes i et smurt ildfast fad og drysses med ½ dl rasp. Skær de sidste 125 g mozzarella i skiver, og placer dem på toppen. Sæt fadet i en forvarmet ovn (180-200º), og bag den i 30 minutter, til toppen er gylden. Servér retten sammen med en sprød salat.

Tip: Brug gerne 2 spsk. frisk pesto på toppen eller frisk basilikum til pynt.


© 2017 Galbani - All rights reserved