4 personer
antipasti

Pasta med gorgonzola

Pasta e gorgonzola

02.Ingredienser

350 g penne pasta
150 g Galbani Gorgenzola Intenso
1 løg
100 g italiensk kogt skinke strimler
200-300 g frosne ærter
Revet muskatnød
1,5 dl piskefløde
Salt og peber
50 g friskrevet parmesan
Et lille bundt kruspersille
Smør til stegning

03.Tilberedning

Løget hakkes fint og svitses i smør, til det bliver blødt.

Ærterne overhældes med kogende vand og står et par minutter til optøning, sies og svitses sammen med løget.

Derefter tilsættes gorgonzola i små terninger, piskefløden, skinken, lidt salt og lidt revet muskatnød. Det hele simrer på meget lavt blus i cirka 15 minutter, indtil osten er helt smeltet, og fløden har fået en lidt mere fast konsistens. Den må ikke være for flydende.

Pastaen koges i saltet vand, sies og hældes i en pastaskål. Gorgonzolasaucen vendes i og blandes godt med pastaen. Serveres med friskrevet parmesan, friskkværnet peber og kruspersille.


© 2017 Galbani - All rights reserved