4 personer
antipasti

Pasta med safran

Penne allo zafferano

02.Ingredienser

150 g pancetta i skiver
2 spsk. olivenolie
2 dl fløde
1 brev safran
1 dl oksebouillon
½ tsk. safran-støvfang (eller samme mængde safran)
300 g pennepasta
1 tsk. salt til kogevand
Friskkværnet peber
100 g revet Galbani Parmesan
Evt. grøn salat som tilbehør

03.Tilberedning

Skær pancettaen i mindre stykker, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie, indtil de bliver sprøde. Kom fløde, safran, oksebouillon og støvfang i en gryde, og lad det koge i 10 min.

Kog pastaen ’’al dente’’ i saltet vand. Hæld vandet fra, når pastaen er færdig, og bland straks med safransaucen. Tilsæt efterfølgende pancetta, friskkværnet peber og halvdelen af den revne parmesan.

Læg pastaen i fire små kokotter, drys med det resterende parmesan, og bag koketterne i ovnen i 20-25 min. ved 200 grader. Servér dem varme med en grøn salat til.


© 2017 Galbani - All rights reserved