Pasta med safran

Penne allo zafferano


01.Info

Kombinationen af pancetta og safran giver en dejlig smag og en flot gylden farve. De små kokotter på bordet gør retten endnu mere farverig og glad. Servér gerne en grøn salat til med lidt friske tomater og rødløg i.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

150 g pancetta i skiver
2 spsk. olivenolie
2 dl fløde
1 brev safran
1 dl oksebouillon
½ tsk. safran-støvfang (eller samme mængde safran)
300 g pennepasta
1 tsk. salt til kogevand
Friskkværnet peber
100 g revet Galbani Parmesan
Evt. grøn salat som tilbehør

03.Tilberedning

Skær pancettaen i mindre stykker, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie, indtil de bliver sprøde. Kom fløde, safran, oksebouillon og støvfang i en gryde, og lad det koge i 10 min.

Kog pastaen ’’al dente’’ i saltet vand. Hæld vandet fra, når pastaen er færdig, og bland straks med safransaucen. Tilsæt efterfølgende pancetta, friskkværnet peber og halvdelen af den revne parmesan.

Læg pastaen i fire små kokotter, drys med det resterende parmesan, og bag koketterne i ovnen i 20-25 min. ved 200 grader. Servér dem varme med en grøn salat til.