Polenta med svampesauce og mozzarella

Polenta concia


01.Info

Man kommer ikke udenom polenta i det italienske køkken. Men det har man heller ikke lyst til, for det smager fantastisk.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

Champignonsovs:

3 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg
1 bakke friske champignon
1 dåse tomatsovs af god kvalitet
1½-2 tsk. salt

 

Polentakager:

250 g polentagryn (evt. typen der koger hurtigt)

Vand til at koge polenta i
½ spsk. salt
100 g friskrevet Galbani Parmesan
150 g Galbani Mozzarella

 

Friskkværnet peber

Frisk basilikum til pynt

03.Tilberedning

Varm olivenolien op på panden sammen med 1 fed presset hvidløg. Tilføj champignoner som du har vasket og skåret i tynde skiver. Rør godt og lad det hele stege til vandet fra svampene er dampet af. Tilsat tomatsovs og salt, og lad det simre i cirka 30 minutter, mens du forbereder polentaen. Kog polentaen (følg vejledning på pakken). Den almindelig type skal koge 30-35 minutter under konstant omrøring, men du kan sagtens finde en ”instant” type polenta, der er klar på 5 minutter. Husk salt i vandet, når du koger polenta. Smag polentaen til med friskrevet parmesan. Skær mozzarellaen i små tern eller i meget tynde skiver. Hav 4 tallerkner parat til når polentaen og sovsen er klar. Tag en rund form og skyld den i vand. Hæld noget polenta i formen, drys henover med mozzarella og hæld et lag polenta på igen. Top og bund skal være polenta, og mozzarellaen skal være i midten. Gør det samme med de andre tallerkner og sørg for at formen altid er våd, så polentaen ikke klistrer. Til sidst hældes champignonssovsen over de 4 polentakager. Pynt med basilikum og servér straks.

Tip:
Du kan evt. bruge 4 skåle, hvis du ikke har en rund form. Du kan også bruge en stor springform (til kager) og servere den på et serveringsfad, hvoraf der kan skæres enkle portioner.