6 personer
antipasti

Ricottakage med chokolade og appelsin

Torta di ricotta con cioccolato e arancia

02.Ingredienser

300 g Galbani Ricotta
100 g sukker
3 æg
300 g hvedemel type 00
15 g bagepulver
150 g smeltet smør
200 g groft hakket mørk chokolade
2 økologiske appelsiner
Flormelis til pynt

03.Tilberedning

Pisk ricotta og sukker sammen i en skål. Tilføj et æg ad gangen og rør dernæst mel og gær i. Rør forsigtigt mens du kommer det smeltede smør i. Tilsæt revet appelsinskal samt appelsinsaft fra den ene appelsin. Tilsæt den groft hakkede chokolade. Hæld massen i en smurt kageform og bag den i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.
Tag ud og vend kagen forsigtigt nedad hvis den er vokset for meget i midten. Kagen kan pyntes, når den er kold. Drys med flormelis gennem en sigte og skær nogle tynde strimler med skallen fra den anden appelsin. Pynt kagen med appelsinstrimlerne.

Tip: Er man til sukat, kan man også tilsætte dem sammen men chokoladen.


© 2017 Galbani - All rights reserved