4 personer
antipasti

Ricotta-kage med gulerod

Torta ricotta e carote

02.Ingredienser

200 g sukker
250 g Galbani Ricotta
2 æg
100 g kogt gulerod
½ dl olivenolie
150 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
Smør og mel til formen
Friske bær til pynt

03.Tilberedning

Pisk sukker og æg til en creme, tilsæt ricotta og rør godt sammen. Gulerødderne koges og moses i en blender sammen med olivenolien og tilsættes derefter blandingen af sukker, æg og ricotta.

Rør hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og kakao i, til det bliver en jævn masse. Smør en springform med en diameter på cirka 30 cm og drys med lidt mel for at undgå, at kagen klistrer sig fast. Hæld blandingen i og bag ved 180° i cirka 40 minutter. Når kagen er kold pyntes den med friske bær.

Tip: Rist 20 g pinjekerner og 30 g valnødder hver for sig på en tør pande. Drys nødderne over kagen, når den har været i ovnen i cirka 5-8 minutter, så kagens overflade er størknet lidt, og nødderne dermed ikke falder til bunds.


© 2017 Galbani - All rights reserved