Ricottakage med grov chokolade

Torta ricotta e cioccolato


01.Info

Ricotta-kagen er perfekt til eftermiddagshygge med veninderne, som dessert, til aftenkaffen eller som forkælelse til børnene. Når man dufter til og smager kagen, er det ikke til at vide, at der ikke er så meget fedtstof i – men det gør jo ikke noget.

   

6 personer
dolci

02.Ingredienser

500 g Galbani Ricotta
150 g grofthakket chokolade
150 g sukker
5 spsk mel
4 æg
1 revet appelsinskal (brug kun den farvede del, ikke det hvide)
1 knivspids salt
2 tsk vaniljepulver
Friske bær til pynt

03.Tilberedning

Pisk æggehviderne i en skål med en smule salt, så de bliver faste.

Pisk æggeblommerne med sukker til en æggesnaps i en anden skål. Når denne blanding er blevet lysere og cremet, tilføjes mel, ricotta, chokolade, den revne appelsinskal og vaniljepulver langsomt. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i massen. Kom bagepapir i en kageform og hæld blandingen i.

Bag kagen i ovnen ved 170° i cirka 50 minutter.

Pynt kagen med friske bær.