6 personer
antipasti

Ricottakage

Torta di ricotta e frutta candita

02.Ingredienser

2 spsk. mel
200 g sukker
100 g smeltet smør
3 æg
Lidt salt
500 g Galbani Ricotta
150 g tørret kandiseret frugt
1 usprøjtet appelsin
1 tsk. vaniljesukker
Flormelis som pynt
Tilbehør:
En god is eller mascarponecreme

03.Tilberedning

Bland ricotta, vaniljesukker og halvdelen af sukkeret i en skål. Tilsæt kandiseret frugt og revet appelsinskal, og tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle under grundig omrøring, så ricottamassen kan nå at optage smørret uden, at det skiller fra.

Pisk de 3 æggeblommer med resten af sukkeret i en anden skål, og tilsæt langsomt den sigtede mel. Pisk æggehviderne stive med lidt salt i en tredje skål. Bland ricottacremen med æggeblommerne, og vend til sidst æggehviderne i. Kom bagepapir i en bageform, og hæld forsigtigt kagemassen op i formen.

Bag kagen ved 170° i 45-50 minutter. Kagen vil stadig være meget blød i konsistensen, når den er bagt færdig. Tag kagen ud af ovnen, og lad den stå i 10-15 minutter, inden den tages ud af formen og serveres lun, enten med en god is eller lidt mascarponecreme til.

Tip: Kagen kan også serveres kold. Pynt med kandiseret appelsin eller drys med lidt flormelis.


© 2017 Galbani - All rights reserved