4 personer
antipasti

Risotto med gorgonzola, pærer og valnødder

Risotto con gorgonzola, pere e noci

02.Ingredienser

300 g risottoris
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
1 liter grønsagsbouillon
25 g smør
50 g hakkede valnødder
100 g parmesan
2 pærer
Saften fra en citron
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin

03.Tilberedning

Skær den ene pære i små terninger og vend dem i citronsaft. Skræl den anden pære og blend den til pæremos. Svits skalotteløg og et finthakket hvidløg med 25 g smør i en gryde. Når skalotteløget bliver gyldent, tilsættes risene, og det hele steges i få minutter. Kom vinen i og lad den simre. Når risene bliver tykke, fortsættes med 1 dl bouillon ad gangen: rør i gryden, lad risene opsuge bouillonen, tilsæt lidt bouillon igen og så videre, til risene er kogt (cirka 15 minutter) og alt bouillonen er brugt.

Skær gorgonzolaen i terninger og tilsæt dem sammen med pæreterningerne og pæremosen.

Rør til gorgonzolaen er smeltet og tag gryden af varmen. Tilsæt revet parmesan og drys med hakkede valnødder. Servér straks.


© 2017 Galbani - All rights reserved