4 personer
antipasti

Risotto med rødbeder og gorgonzolasauce

Risotto con rape rosse e gorgonzola

02.Ingredienser

400 g arborioris (risottoris)
1½ liter grønsagsbouillon
2 mellemstore rødbeder
2 skalotteløg
25 g frisk ingefær
125 g Galbani Gorgonzola
125 g Galbani Parmesan
3 spsk. fløde
1½ dl hvidvin
80 g smør + lidt til stegning
Salt og peber
Evt. lidt friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Tilbered 1½ l bouillon. Skræl og riv rødbeder og ingefær på den fine side af rivejernet, og lad det hvile. Hak skalotteløgene fint og sauter i smør, indtil de er blevet bløde og glasklare. Tilsæt risen og svits dem i 1-2 minutter. Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind, før du krydrer med salt og peber. Tilsæt rødbeder og ingefær. Derefter hælder du bouillonen ved lidt ad gangen, så det bare lige dækker risene og hele tiden holder sig i kog. Gør dette, indtil al bouillon er brugt, og risene har kogt i ca. 20 minutter. Husk at røre i risene meget ofte. Til sidst røres parmesan og smør i, og der krydres en sidste gang med salt og peber.

I mellemtiden har du tilberedt gorgonzolasaucen. Kom gorgonzola og fløde i en lille gryde. Kom denne gryde i en større gryde med lidt vand i. Saucen skal tilberedes ”a bagno maria” (i vandbad), dvs. at osten bliver flydende i takt med, at vandet i den større gryde bliver varmere.

Risottoen anrettes i en dyb tallerken eller i en skål med gorgonzolasauce og fine krydderurter på toppen.

Tip: Risottoen kan evt. serveres med en dejlig frisk grøn salat med fennikel.


© 2017 Galbani - All rights reserved