Speltsalat med pesto og mozzarella

Insalata di farro con pesto e mozzarella


01.Info

Denne salat er et møde mellem spelt fra Toscana og pesto fra Ligurien, toppet med lækre små tomater og blød mozzarella. En herlig ret til lune sommeraftener eller picnic.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

300 g parboiled spelt

200 g spæd spinat

3 spsk grøn pesto

16 cherrytomater

125 g Galbani mozzarella

2 spsk ristede pinjekerner

2 spsk små oliven (helst ‘taggiasche’)

4 basilikumtoppe til pynt

 

Grøn pesto:

20 g pinjekerner

Olie til stegning

En knivspids salt

20 g revet parmesan

¼ bundt basilikum

0,5-0,75 dl jomfruolivenolie

½ fed hvidløg

1 tsk citronsaft

 

Dressing:

3 spsk olivenolie

Salt

Peber

3 spsk citronsaft til dressing

 

03.Tilberedning

Kog spelten efter anvisning på posen og lad den køle helt af. Vask imens den spæde spinat, og anret på et fad.

 

Rist pinjekernerne gyldne i lidt olie på en pande (de må ikke blive brændt) og salt dem, mens de køler af. Bland alle pesto-ingredienser i en blender, og kør pestoen til en ensartet masse.

 

Bland ca. halvdelen af pestoen med de afkølede speltkerner.

Rist de andre pinjekerner gyldne på panden, halvér tomaterne og skær mozzarellakuglen i 8 både. Anret speltkernerne vendt i pesto på spinatsalaten sammen med tomater, mozzarella, oliven og pinjekerner. Pynt til sidst med friske basilikumblade.

Bland ingredienserne til dressingen, og fordel den henover salaten.

 

Tip:

Opskriften på pesto giver en større portion end de tre spsk., der skal bruges i opskriften,  men resten kan bruges til alt muligt – f.eks. smurt på brød eller til pasta.