4 personer
primi

Speltsalat med pesto og mozzarella

Insalata di farro con pesto e mozzarella

02.Ingredienser

300 g parboiled spelt

200 g spæd spinat

3 spsk grøn pesto

16 cherrytomater

125 g Galbani mozzarella

2 spsk ristede pinjekerner

2 spsk små oliven (helst ‘taggiasche’)

4 basilikumtoppe til pynt

 

Grøn pesto:

20 g pinjekerner

Olie til stegning

En knivspids salt

20 g revet parmesan

¼ bundt basilikum

0,5-0,75 dl jomfruolivenolie

½ fed hvidløg

1 tsk citronsaft

 

Dressing:

3 spsk olivenolie

Salt

Peber

3 spsk citronsaft til dressing

 

03.Tilberedning

Kog spelten efter anvisning på posen og lad den køle helt af. Vask imens den spæde spinat, og anret på et fad.

 

Rist pinjekernerne gyldne i lidt olie på en pande (de må ikke blive brændt) og salt dem, mens de køler af. Bland alle pesto-ingredienser i en blender, og kør pestoen til en ensartet masse.

 

Bland ca. halvdelen af pestoen med de afkølede speltkerner.

Rist de andre pinjekerner gyldne på panden, halvér tomaterne og skær mozzarellakuglen i 8 både. Anret speltkernerne vendt i pesto på spinatsalaten sammen med tomater, mozzarella, oliven og pinjekerner. Pynt til sidst med friske basilikumblade.

Bland ingredienserne til dressingen, og fordel den henover salaten.

 

Tip:

Opskriften på pesto giver en større portion end de tre spsk., der skal bruges i opskriften,  men resten kan bruges til alt muligt – f.eks. smurt på brød eller til pasta.


© 2017 Galbani - All rights reserved