4 personer
antipasti

Svampekurv med mascarponesauce

Cestino di funghi con salsa al mascarpone

02.Ingredienser

1 pakke filodej
1 spsk. smeltet smør

Fyld:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
250 g blandede svampe (f.eks. brune champignons, portobello, kantareller og karl johan)
3/4 dl tør hvidvin
Salt og peber
2 spsk. Galbani Mascarpone
Evt. en dråbe eddike
2 håndfulde bredbladet persille

03.Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader.

Filodej: Placér fire tekopper på en bageplade. Fold filodejspladerne ud på bordet, og dæk dem med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke bliver tør. Smelt smørret, og pensl indersiderne af kopperne og den ene side af filodejspladerne. Skær dem i firkanter så store, at de går lidt ud over koppens kant, når du lægger dem ned i koppen. Læg fire stykker filodej i hver kop, så de former en stjerne. Tryk lidt på siderne, så dejen får koppens form. Bag filokurvene i 3 min. på ovnens næstnederste rille og i 6 min. på nederste rille. Lad kurvene køle af i kopperne.

Fyld:
Hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits det i smørret på en pande. Skær svampene i kvarte og svits dem med på panden. Tilsæt hvidvin, krydr med salt og peber, og lad det simre lidt. Tag de bløde og drænede svampe af panden, og hold dem varme. Lad saucen blive på panden. Tilføj mascarponen, og smag til med mere salt og peber og evt. en dråbe eddike. Kom halvdelen af den bredbladede persille i saucen. Tag fire tallerkener, og sæt ½ tsk. mascarpone i midten på hver tallerken (så rutsjer kurven ikke ved servering). Sæt en filodejskurv på hver tallerken. Fordel svampene i de fire kurve, og hæld lidt sauce over hver kurv. Pynt også med lidt sauce og det sidste persille på tallerkenen.


© 2017 Galbani - All rights reserved