4 personer
secondi

Svinemørbrad med citron og mascarpone

Arrosto al limone e mascarpone

02.Ingredienser

2 store gulerødder
2 store løg
3 stængler bladselleri
1 svinemørbrad – ca. 500 g
1 spsk. hvedemel
¾ glas hvidvin
5 spsk. olivenolie
Saften fra 1 stor citron
½ – ¾ glas letmælk
250 g Galbani Mascarpone
1½ spsk. salt

03.Tilberedning

Hak alle grøntsagerne fint på en køkkenmaskine. Rens svinemørbraden for sener og rul den i hvedemel, så den ser hvid ud. Steg kødet i en gryde med olivenolie på alle sider, til det har fået lidt farve. Tilsæt de hakkede grøntsager og lad det stege videre til vandet fra grønsagerne er reduceret. Kom hvidvin på og lad den dampe af. Kom dernæst saften fra den store citron over. Mens citronsaften også damper af, fortyndes mascarponen med mælken. Rør det godt sammen og hæld det i gryden. Rør i gryden til mascarpone og grøntsagerne bliver til en ensartet blanding. Skru dernæst ned for varmen, tilsæt salt og lad det hele simre i cirka ½ time. Sørg for at kødet og sovsen ikke brænder på bunden. Tilsat evt. lidt vand eller mælk. Til sidst tages kødet op af gryden. Lad det hvile i 5-10 minutter inden du skærer det i skiver. Sørg for at grønsagerne forbliver varme.

Tip: Smager fantastisk med polenta, kartoffelmos eller evt. en varm bulgursalat med ristede pinjekerner.


© 2017 Galbani - All rights reserved