Tærte med squash

Torta di zucchine


01.Info

Ricotta er især egnet til desserter, men der er mange andre anvendelsesmuligheder for ricotta i det italienske køkken. Her er den brugt som hovedingrediens i en tærte, da det giver en helt særlig smag og luftig konsistens.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

2 squash
Olivenolie til stegning
Salt
125 g røget bacon i tern
250 g Galbani Ricotta
5 stilke frisk persille
1 æg
2 spsk. revet Galbani Parmesan
Peber
1 spsk. smør til at smøre et fad
1 rulle butterdej/tærtedej
Salat som tilbehør

03.Tilberedning

Skyl begge squash, og skær enderne af. Snit dem derefter på langs i tynde strimler a la julienne. Kom lidt olivenolie på panden, og steg squashstrimlerne let. Drys dem med salt, og læg dem på en kold tallerken til afkøling. Svits baconternene sprøde på panden i den samme olivenolie.
Pres ricottaen gennem en si, og vend den afkølede bacon heri. Hak persillen fint, og rør den sammen med æg, revet parmesan og peber. Vend blandingen sammen med ricottaen, til den får en ensartet konsistens. Smør et tærtefad, og beklæd det med butterdejen. Skær overskydende dej af kanten, eller fold den rundt, hvis du ønsker en tyk, sprød skorpe.
Hæld ricottablandningen over, og bag tærten i ovnen i 30 min. ved 180 grader. Servér tærten med en sprød salat til.

Tip:
Tærten er lækrest lun, men resterne kan sagtens gemmes og spises kolde til frokost dagen efter.