4 personer
antipasti

Tiramisu

Tiramisu

02.Ingredienser

4 æggeblommer
4 spsk sukker
500 g Galbani Mascarpone
3 dl stærk sort kaffe (gerne en espressotype)
3 spsk amaretto (mandellikør) eller marsala
24-36 savoiardi-småkager (afhænger af ønsket portionsstørrelse)
2-4 spsk usødet kakaopulver
Citronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk det til en cremet æggesnaps. Vend mascarpone i æggesnapsen og rør omhyggeligt. Bland kold kaffe og likør i en skål. Dyp småkagerne 1-2 sekunder i kaffeblandingen, bare så de kan suge lidt til sig, men forbliver faste. Læg lag af skiftevis 3 småkager og mascarponecreme i enten 2 eller 3 lag i højden på 4 desserttallerkner. Begynd med småkager og slut af med mascarpone, drys med kakaopulver og lad desserten stivne i køleskabet et par timer. Pynt med citronmellise inden servering. Portionerne er store, men eventuelle rester kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter.

Tips:
Riv eventuelt skallen fra en hel appelsin og bland den i cremen, hvis du ønsker en lidt friskere creme.

Du kan også piske 4 æggehvider stive og vende dem i cremen, så får du en mere let og luftig tiramisu.

Du kan også hakke lidt chokolade groft og drysse det mellem lagene og slutte af med lidt på toppen. Det ser delikat ud og knaser dejligt.


© 2017 Galbani - All rights reserved