4 personer
antipasti

Trøffelrisotto med ricotta og mascarpone

Risotto al tartufo, ricotta e mascarpone

02.Ingredienser

1 stort løg
3 spsk. olivenolie
350 g arborio ris eller carnaroli
1 dl prosecco eller hvidvin
8-10 dl kogende vand
2 spsk. Morga bouillon
150 g Galbani Mascarpone
100 g Galbani Ricotta
2 tsk. trøffelolie
100 g trøffel tapenade (salsa tartufata) (fås bl.a. i Irma)
Bredbladet persille til pynt

03.Tilberedning

Hak løget fint og svits det i olivenolien i en gryde.
Tilføj risene og rør godt rundt. Efter 2 minutter tilsættes hvidvinen/prosecco. Lad den koge lidt ind i ca. 2 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt bouillonen og kogende vand – altid kun lidt af gangen. Lad den småkoge i 13 minutter, mens du rører i gryden. Tilsæt mascarpone og lad risottoen koge i yderligere 2 min. Når risene er al dente tages gryden af varmen. Ricotta, trøffelolie og trøffeltapenade røres i og risottoen serveres straks.

Tip: Risottoen kan også serveres som hovedret med en god salat til.


© 2017 Galbani - All rights reserved