Mozzarella


Til friske salater og varme retter

Den friske, bløde og milde ­mozzarellaost er en grund­ingrediens i det italienske køkken og har ­sikkert været det, før den første gang omtales i 1570. Fra pizza og lasagne til klassikeren insalata caprese, hvor den optræder sammen med tomater i skiver, oliven- olie og basilikum. Oprindeligt blev mozzarella fremstillet af bøffelmælk – mozzarella di latte di bufala – mens man i dag oftest ser mozzarella af komælk – mozzarella fior di latte. Ordet “mozzarella” kommer af udtrykket “mozzare” – at skære – som refererer til den håndæltning af den varme ostemasse, som man anvendte i gamle dage.

Galbani Mozzarella 125 g

Den klassiske komælksmozzarella i saltlage.

Osten skal smage frisk og en anelse af mælk.  Den skal være mild og delikat – nærmest lidt “mælket”. Derudover skal der være en anelse syrlighed, ikke for meget og ikke for lidt. Farven skal være helt hvid, dog kan sæsonudsving gøre den en anelse gullig.  Jo friskere osten er, jo mere elastisk er osten. Jo ældre osten bliver, jo mere blød og løs bliver den, grundet lagen.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:
Pasteuriseret komælk, salt, osteløbe, surhedsregulerende middel: citronsyre.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1380 kJ / 334 kcal
Fedt: 18 g
heraf mættede fedtsyrer: 12,5 g
Kulhydrater: 2 g
heraf sukkerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

Galbani Mozzarella Maxi 200 g

Mozzarella Maxi har en form , der gør det nemt at skære i skiver – lige til caprese-salaten. 

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:
Pasteuriseret komælk, salt, osteløbe, surhedsregulerende middel: citronsyre.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 989 kJ / 238 kcal
Fedt: 18 g
heraf mættede fedtsyrer: 12,5 g
Kulhydrater: 2 g
heraf sukkerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

Økologisk Galbani Mozzarella 125 g

Frisk mozzarella lavet på økologisk mælk og syrnet som i gamle dage med mælkesyrekultur. Smagen er mælket og fyldig. Brug i salater, som snack eller i varme retter.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:
Økologisk pasteuriseret komælk, salt (0,5%), osteløbe, mælkesyrekultur.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 911 kJ / 219 kcal
Fedt: 16,5 g
heraf mættede fedtsyrer: 11,5 g
Kulhydrater: 0,7 g
heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 17 g
Salt: 0,5 g

Laktosefri Galbani Mozzarella 100 g

Frisk mozzarella lavet på laktosefri mælk. Smagen er mild og mælket, som du kender fra de vanlige mozzarella-oste.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:
Laktosefri mælk, salt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur, surhedsregulerende middel: citronsyre.
Produktet indeholder glukose og galaktose, som er kommet af laktoseudskillelsen.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 931 kJ / 224 kcal
Fedt: 17,5 g
heraf mættede fedtsyrer: 13 g
Kulhydrater: 0,2 g
heraf sukkerarter: 0,2 g
Protein: 16,5 g
Salt: 0,6 g

Galbani Mozzarella Mini 150 g

Praktisk og nemt med små kugler af mozzarella, der lige kan rystes ud af posen. Gem resten i emballagen til næste gang.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 38+

Ingredienser:
Pasteuriseret komælk, letmælk, salt, osteløbe, surhedsregulerende middel: citronsyre

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 961 kJ / 231 kcal
Fedt: 17 g
heraf mættede fedtsyrer: 11,8 g
Kulhydrater: 1 g
heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 18,5 g
Salt: 0,75 g

 

 

Galbani Burrata 150 g

Flot og delikat friskost. Bag det ydre, som er et tyndt lag af frisk mozzarella, gemmer sig en blanding af mozzarellastrimler og fløde (kaldes også stracciatella). Servér i en salat med fx tomater eller jordbær eller servér som tapas med olivenolie, basilikumblade, salt og peber.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Puglia
Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:
Pasteuriseret MÆLK, 41% UHT-FLØDE, surhedsregulerende middel: mælkesyrekultur, salt, løbe.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1058 KJ / 256 Kcal
Fedt: 24 g
heraf mættede fedtsyrer: 15 g
Kulhydrater: 2 g
heraf sukkerarter: 2 g
Protein: 8 g
Salt: 0,54 g

 

Galbani Bøffelmælksmozzarella 125 g

Oprindeligt blev mozzarella fremstillet af bøffelmælk – mozzarella di latte di bufala – mens man i dag oftest ser mozzarella af komælk – mozzarella fior di latte.
Smagen af denne bøffelmælksmozzarella er stor og smagfuld på grund af bøffelmælken. Konsistensen er lidt mere løs og elastisk end mozzarella fremstillet af komælk.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Bøffelmælk
Land: Italien
Område: Campania
Fedt i tørstof: 52+

Ingredienser:
Pasteuriseret bøffelmælk, mælkesyrekultur, salt, osteløbe

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1121 kJ / 271 kcal
Fedt: 24 g
heraf mættede fedtsyrer: 16 g
Kulhydrater: 0,7 g
heraf sukkerarter: 0,4 g
Protein: 13 g
Salt: 0,7 g

Galbani Mini Bøffelmælksmozzarella 150 g

Oprindeligt blev mozzarella fremstillet af bøffelmælk – mozzarella di latte di bufala – mens man i dag oftest ser mozzarella af komælk – mozzarella fior di latte. Beskrivelse
Mini Bufala er inspireret af den velkendte Mini Mozzarella – bare lavet på bøffelmælk! Det betyder at man får endnu mere velsmag. Mini Bufala er en anelse mere mælket, mere salt og syrlig i smagen og konsistensen er unik cremet og delikat. Oplagt til salater, til snacks og selvfølgelig også pizzaen hvis det skal være ekstra lækkert.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Bøffelmælk
Land: Italien
Område: Campania
Fedt i tørstof: 52+

Ingredienser:
Pasteuriseret bøffelmælk, mælkesyrekultur, salt, osteløbe

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1126 kJ / 272 kcal
Fedt: 24 g
heraf mættede fedtsyrer: 16 g
Kulhydrater: 1 g
heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 13 g
Salt: 0,67 g

Se opskrifter med denne råvare