Parmesan

Parmesan fremstilles ved en særlig håndværksmæssig proces. Lagringen spiller en vigtig rolle og giver osten den karakteristiske smuldrende konsistens. Jo længere osten lagres, jo mere intens bliver smagen. I takt med lagringen dannes der små pikante saltkrystaller i osten, og mængden af disse kan give et fingerpeg om, hvor længe lagringen har varet. For at være en ægte parmesan eller Parmigiano-­Reggiano må osten udelukkende produceres af mælk fra Emilia-Romagnaregionen. Grana Padano er i familie med parmesan og produ­ceres blandt andet også i Emilia-Romagnaregionen, men er i hovedreglen lagret i kortere tid. Begge oste kaldes i flæng parmesan, og du kan også bruge begge dele. Ofte smager Grana Padano lidt mildere end Parmigiano Reggiano, der har ligget længere tid og samlet smag.

Galbani Parmigiano Reggiano DOP 100 g

Dette er den ægte, italienske, kvalitetsbeskyttede Parmigiano Reggiano DOP. Osten stammer helt tilbage fra middelalderen. Den fremstilles af upasteuriseret komælk.
Konsortiet for parmesan kontrollerer kvaliteten af alle parmesanoste. Det betyder blandt andet, at en inspektør fra konsortiet banker på samtlige oste med sin hammer for at lytte efter sprækker eller andre uregelmæssigheder i ostene.

Smagen er fyldig, lagret og let salt, men kan også have næsten sødlige toner. Riv den over pasta, lav flager til salaten, rør den i dip, nyd den i brud på tapastallerkenen.

Fakta om osten:

Type: Gul ost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Reggio Emilia
Fedt i tørstof: 32+

Ingredienser:
Upasteuriseret komælk, salt, osteløbe.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1633 kJ / 392 kcal
Fedt: 28,4 g
heraf mættede fedtsyrer: 20,9 g
Kulhydrater: 0 g
heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 33 g
Salt: 1,4 g

 

 

Galbani revet Parmigiano Reggiano DOP 60 g

Denne parmesan er revet. Smagen er fyldig, lagret og let salt, men kan også have næsten sødlige toner.

Fakta om osten:

Type: Gul ost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Reggio Emilia
Fedt i tørstof: 32+

Ingredienser:
Upasteuriseret komælk, salt, osteløbe.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1633 kJ / 392 kcal
Fedt: 28,4 g
heraf mættede fedtsyrer: 20,9 g
Kulhydrater: 0 g
heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 33 g
Salt: 1,4 g

 

2716-galbani_grana-Padano_200g

Galbani Grana Padano DOP 200 g

Denne Grana Padano lagres på træhylder indtil osten har opnået den helt rigtige smag og konsistens. Grana Padano har en fast, let smuldrende konsistens og en helt fantastisk, karakterfuld smag. Riv den over pasta, lav flager til salaten, rør den i dip, nyd den i brud på tapastallerkenen.

Fakta om osten:

Type: Gul ost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 32+

Ingredienser:
Råmælk, salt, osteløbe, konserveringsmiddel: lysozym (naturligt protein fra æg).

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1597 kJ / 384 kcal
Fedt: 28 g
heraf mættede fedtsyrer: 17,7 g
Kulhydrater: 0 g
heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 33 g
Salt: 1,6 g

Galbani_3D_CupGrana_Padano_skygge_600x600px

Galbani friskrevet Grana Padano DOP 80 g

Friskrevet grana padano i genlukkeligt bæger. Sæt bægeret på bordet, drys osten over en varm pastaret og sæt bæger med resten af osten i køleskabet. Det bliver ikke nemmere.

Fakta om osten:
Type: Gul ost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 32+

Ingredienser:
Upasteuriseret komælk, salt, osteløbe. Konserveringsmiddel:  Lysozym fra æg

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1654 kJ / 398 kcal
Fedt: 29 g
heraf mættede fedtsyrer: 18 g
Kulhydrater: 0 g
heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 33 g
Salt: 1,5 g

Se opskrifter med denne råvare

© 2017 Galbani - All rights reserved