Frisk pasta

Der er noget helt særligt over at lave sin egen pasta. Du kan klare det med en kagerulle, men det er lidt nemmere (og hurtigere) med en pastamaskine.

Følg Idas gode råd – trin for trin – til at lave din egen friske pasta:

1. Lav en bunke af 400 g durummel på bordet, og lav en fordybning i midten. Slå 4 æg ud i fordybningen, og tilsæt safran. (Nogle moderne italienske husmødre bruger en foodprocessor til at lave en pastadej, og det er altså også o.k. ifølge Ida

2. Brug en gaffel til at piske æggene ind i melet, og brug hånden til at holde sammen på melbjerget, så æggene ikke vælter ud på bordet.

3. Ælt dejen sammen med hænderne. Det skal være en meget fast dej, som næsten ikke kan æltes. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis æggene er så store, at dejen ikke bliver fast nok. Ælt dejen, som om det var en brøddej.

4 Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og lad den hvile ½ time på køl.

5. Rul dejen ud med en kagerulle til ca. ½ cm tykkelse.

6. Rul dejen på maskinen – eller bliv ved med at bruge kagerullen, hvis du ikke har en pastamaskine. Kør dejen igennem 3 gange ved det største hul, og fold den en gang på midten efter hver rulning, og drej gerne dejen 90 grader, inden du ruller næste gang. Kør den derefter tyndere på et hul ad gangen, denne gang uden at folde på midten, til pastaen har den tykkelse, du ønsker. Kør den ikke på de sidste huller, for så bliver den for tynd og uhåndterlig at arbejde med.

7. Skær dejen ud til tagliatelle på pastamaskinen. Hold en hånd under, og fang dem, når de ryger ud.

8. Du kan også folde dejen til farfalle (sommerfugle). Det gør du ved at skære den ud i rektangler, folde rektanglet på den lange led, så der kommer en fordybning på langs, og tryk derefter dejen godt sammen på midten til en lille sommerfugl.

Tip. Du kan også sagtens lave din egen fyldte pasta. Du kan enten skære dejen ud i cirkler og lægge fyld (af fx ost, grøntsager og kød) på og derefter lukke af med en cirkel ovenpå og trykke kanterne godt sammen med en gaffel, eller også kan du fx lave dem firkantede eller halvmåneformede.


© 2017 Galbani - All rights reserved