Appelsin-lakrids-semifreddo

Semifreddo di mascarpone, arancia, cioccolato e liquirizia


01.Info

Semifreddo betyder i virkeligheden “halvt frossen”. Det vil sige, at det ikke er en traditionel is, men en cremet og blød oplevelse med forfriskende smag af appelsin og eftersmag af lakrids.

   

10 personer
dolci

02.Ingredienser

Ca. 40 g marengs
30-40 g amaretti (eller makroner)
40 g hakket mørk chokolade, 80 %
1 økologisk appelsin
100 g sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
1 dl piskefløde
500 g Galbani Mascarpone
1 tsk lakridspulver
Evt. citronmelisse samt ekstra chokolade og marengs til pynt

03.Tilberedning

Tag fire små skåle. Knus marengs i en, knæk amarettierne i en anden, hak chokoladen groft i den tredje og riv appelsinskallen fint i den fjerde skål. Pisk sukkeret med æggeblommerne, til blandingen bliver skummende og lys. I en anden skål piskes æggehviderne stive. I en tredje skål piskes fløden til en blød skum.

Hæld mascarponen i æggeblommeblandingen, og rør det grundigt sammen. Kom dernæst flødeskummet i, og vend æggehviderne forsigtigt i. Del moussen i to skåle, og kom revet appelsin i den ene. Dernæst grofthakket chokolade og lakridspulver i den anden.

Læg de knækkede marengs i bunden af en rektangulær bageform. Hæld appelsinblandingen ovenpå, og fordel de knækkede amaretti jævnt over. Hæld moussen med chokolade og lakrids ovenpå. Kom formen i fryseren i mindst 2 timer. Tag semifreddoen ud 20-30 min. inden servering. Vend formen på et fad, og pynt med grove stykker chokolade, marengs og citronmelisse. Hvis isen har stået længe i fryseren, skal den tages ud 1 time før servering.