Fyldte ovnbagte peberfrugter

Peperoni al forno ripieni


01.Info

Persille kan byttes ud med basilikum og man kan også bruges courgetter i stedet for peberfrugter. Så bliver der en dejlig blanding både visuelt og smagsmæssigt.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

4 almindelige peberfrugter (røde og gule og ikke alt for store)
Vand og lidt salt til at blanchere peberfrugterne i
100 g kogt skinke, skåret i mindre stykker
250 g Galbani Ricotta
½ tsk salt
1 æg
50 g revet Galbani Parmesan
1 spsk. olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Et lille bundt friskhakket persille
Lidt peber
En håndfuld rasp

03.Tilberedning

Start med at skære toppen af peberfrugterne. Gør det forsigtigt, så at de kan bruges igen til pynt. Tag alle kerner ud og dyb dem i kogende vand i ganske få minutter. Tag dem op og lad dem køle lidt af mens du forbereder fyldet.

Bland ricotta med skinke, salt, æg, rasp, parmesan, olivenolien og selvfølgelig salt og peber. Til sidst tilføjes den friske persille, som du lige har hakket. Placerer peberfrugter i et ovnfast fad – som du har smurt med lidt olie – og fyld peberfrugterne med ricotta blandingen ca. op til kanten.

Fordel lidt rasp og olivenolie på toppen og bag dem i en forvarmet ovn (180-200 grader) i cirka 15 minutter. De sidste par minutter kan de godt gratineres, hvis man ønsker det.

Sæt toppen af peberfrugt på igen, eller server dem uden med en lille persille kvist på toppen.