Indbagt tomat og mozzarella

Rotolo con pomodorini e mozzarella


01.Info

Denne ret er med sin smag og duft en lynvisit i Italien.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 rulle færdig pizzadej fra køledisken (cirka 400 g)
500 g cherrytomater
125 g Galbani Mozzarella
1 bundt frisk basilikum
2 spsk. olivenolie til bradepanden
1 lille spsk. salt

03.Tilberedning

Tænd ovnen på 200º. Skær tomaterne i halve og kom dem i en bradepande med lidt olie og salt. Bag dem 10-15 minutter i ovnen, så det meste af væden fordamper.

Rul dejen tyndt ud på bagepapir og læg de bagte tomater oven på den ene halvdel. Pas på, du ikke kommer for tæt på kanten. Drys mozzarella i små stykker og basilikum over. Fold derefter dejen henover fyldet og klem kanterne sammen med en gaffel. Prik lufthuller med en gaffel, og bag ved 200º i ca. 30 minutter. Skær ud i 2-3 cm tykke stykker, og servér dem lune.

Tip: Du kan også blande tomaterne med aubergine og zuchinnier. Der skal blot være 500 g grønsager, så mulighederne er mange. Hvis du ikke serverer denne ret som antipasti, men som hovedret, passer opskriften til 2-3 personer.