Lasagne med radicchiosalat og gorgonzola

Lasagne radicchio e gorgonzola


01.Info

Det bitre fra radicchio passer fortrinligt til den pikante gorgonzolasmag. Også når de to ingredienser mødes i en lasagne.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Bechamelsauce:
75 g smør
75 g fuldkornshvedemel
1 liter letmælk
Salt og peber
Revet muskatnød efter smag og behag

Et fed hvidløg
2 skalotteløg
500 g champignon (evt. blandede hvide og brune)
Olivenolie
350 g radicchiosalat
½ dl hvidvin
250 g friske lasagneplader (evt. fuldkorn)
150 g friskrevet Galbani Parmesan
150 g Galbani Gorgonzola

03.Tilberedning

Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde, hæld sigtet mel i under omrøring, så du får en glat masse. Tilsæt herefter mælk lidt ad gangen, under grundig omrøring, så saucen ikke klumper. Smag til med salt, peber og revet muskatnød og kog saucen igennem, til den har den ønskede konsistens og smag. Husk at røre i den, så den ikke sætter sig i bunden.

Pil hvidløg og skalotteløg, hak fint, vask champignonerne fri for evt. jord og lad dem tørre lidt på et stykke køkkenrulle. Skær champignonerne i skiver og sautér i olivenolie på en varm pande, til champignonerne er godt stegt og evt. væske er kogt ind. Del radicchio ud i blade og skyl i koldt vand, afdryp radicchio grundigt og skær ud i fine strimler. Tilsæt radicchiosalaten til champignon og lad dem stege med i den yderligere to minutter, til den falder lidt sammen, men stadig har lidt bid. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.

Smør et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader som bund. Læg skiftevis grøntsager, bechamelsauce, revet parmesan, lasagneplader og fortsæt indtil al sauce og grønsager er brugt. Drys tern af gorgonzola på toppen af lasagne, og sæt i ovnen.

Bag lasagnen ved 200 o i ca. 30 minutter, til den er flot gylden på toppen, og lasagnepladerne er møre.