4 personer
primi

Lasagne med spinat og ricotta

Lasagna con spinaci e ricotta

02.Ingredienser

1 stort løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
450 g spinat, hakket
250 g Galbani Ricotta
1 dl friskrevet Galbani Parmesan
Salt
Friskkværnet peber
250 g lasagneplader (friske eller tørrede)

Bechamelsauce:
50 g smør
5 spsk. mel
5 dl mælk
1 dl friskrevet Galbani Parmesan
Revet muskatnød (efter smag og behag)
Salt
Friskkværnet peber

03.Tilberedning

Pil løg og hvidløg, hak begge fint. Vask spinat og hak groft. Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt herefter spinat og lad det sautere yderligere i ca. 1 minut. Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Bechamelsauce:
Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde og bland melet i smørret, og rør godt rundt, til massen er jævn. Tilsæt mælken under grundig piskning, så saucen ikke klumper, lad saucen koge igennem i 3-4 min. så den tykner. Pas på den ikke brænder på i bunden. Tag gryden af varmen. Tilsæt parmesanosten under omrøring, smag til med muskatnød, salt og peber.

Bland den afkølede spinatblanding med ricotta, parmesan og bechamelsauce, krydr med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg skiftevis et lag lasagneplader, fyld, lasagneplader, fyld, ind til det hele er brugt. Slut med at drysse parmesanost på toppen.

Sæt lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 o og bag i ca. 45 minutter, til den er helt gylden på toppen, og lasagnepladerne er møre.


© 2019 Galbani - All rights reserved