02.Ingredienser
4-5 oliven uden sten (skåret i stykker)
125 g Galbani mozzarella
5 ansjosfiletter
1 æg
250 g butterdej
50 g tomatsauce med basilikum
3 spsk. pesto alla genovese
12 kapers (3-4 på hver pizza)
2 kviste frisk oregano
2 spsk. olivenolie
03.Tilberedning
Start med at tilberede ingredienserne til det forskellige fyld.
Skær oliven i tynde, runde skiver, skær mozzarellaen i tern, del ansjosfiletterne i små stykker. Pisk ægget med en gaffel i en lille skål.
Tænd ovnen på 200°.
Rul butterdejen ud, og udstik ca. 20 runde stykker dej på ca. 6 cm i diameter. Læg bagepapiret med dejen på en bageplade. Pensl dejstykkerne med pisket æg.
Læg ½ tsk. tomatsauce og et stykke mozzarella på hver minipizza. Variér fyldet: nogle skiver oliven og 1 tsk. pesto på nogle minipizzaer, kapers eller ansjos på andre.
Hæld nogle dråber olivenolie på hver pizza, og drys lidt oregano på, hvis du synes.
Sæt minipizzaerne i ovnen i 12-15 min. til dejen får en gylden farve.
Servér minipizzaerne lune.
Tip:
Sørg for, at fyldet ikke når helt ud til kanten på minipizzaerne.
Minipizzaerne smager også godt kun med tomatsauce og mozzarella på.