Polentapanerede kalveschnitzler

Cotolette al forno


01.Info

En gammel opskrift, der stadig holder. Når cotolette al forno står på menuen, bliver der spist op.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

4 kalveschnitzler
150-200 g majsgryn (polenta)
1 æg
125 g Galbani Mozzarella
250 g flåede hakkede tomater
Basilikumblade
12-16 grønne oliven
Olivenolie til stegning
1 tsk. smør
Oregano
1 fed hvidløg
1 tsk sukker
Salt og peber

03.Tilberedning

Kom olivenolie, hvidløg og smør i en tykbundet gryde ved middel varme. Kom de flåede tomater i og lad det simre med basilikum, sukker, salt og peber i cirka 20 minutter. Når saucen er ved at være færdig, skal kødet tilberedes. Pisk ægget i en skål, tilsæt en knivspids salt og vend kødet i æggemassen og derefter i polentagrynene. Sørg for, at der er gryn på alle sider. Steg kødet på en pande i olivenolie ved middelhøj varme, til det er gyldent. Læg det færdigstegte kød på et stykke køkkenrulle til afdrypning. Tænd ovnen på 200° og læg kødet i et fad. Kom en skive mozzarella på hvert stykke kød og fordel så tomatsauce, oliven skåret i skiver samt lidt oregano oven på. Lad det stege i ovnen i 10 minutter, til mozzarellaen smelter. Serveres med en grøn salat.

Tip: Paneringen kan udelades, hvis man ønsker en lettere version af retten.