Ricotta parfait

Semifreddo alla ricotta


01.Info

Lykken er at sidde på en terrasse ved havet med nogle gode venner, som har lyst til at dele smagen af en sommerdrøm. Semifreddo betyder egentlig “halvfrossen” eller “halvkold”, og der findes mange varianter af disse bløde is-parfaiter.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

400 g Galbani Ricotta 

300 g ladyfingers

200 g makroner

100 g sukker

100 g smør

2 spsk kaffepulver

1 lille glas romlikør

½ dl mælk 

½ dl marsala-vin 

Friske bær og citronmelisse til pynt 

03.Tilberedning

Pisk smør og sukker et par minutter og tilsæt derefter ricottaen (lad eventuelt vandet løbe fra først), romlikør, kaffe­pulver og knuste makroner. Bland det hele godt sammen.

Tag 4 mindre portionsforme eller glas og dæk bunden med ladyfingers dyppet i en blanding af marsala og mælk. 

Kom cremen oven på bunden af ladyfingers i et jævnt lag. Du kan eventuelt komme et lag ladyfingers på toppen af cremen også.

Sæt formene i køleskabet i mindst 12 timer før servering. Pynt med friske bær og citronmelisse.