Risotto med fennikel og parmesan

Risotto con finocchi e parmigiano


01.Info

Fennikel er ikke særlig anvendt i madlavningen i Danmark, men denne ret viser, hvor godt fennikel passer ind i køkkenet.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 fennikel
1 stort løg
2-3 spsk. olivenolie
350 g risottoris (Arborio)
2 dl tør hvidvin
Ca. ½ l grønsagsbouillon
150 g Galbani Parmesan
30 g smør
Salt og peber

03.Tilberedning

Rens fennikel for de grønne og grove dele, og skær den i små tern. Gem evt. det grønne til pynt i koldt vand. Hak løget fint, og svits det i olivenolie i en gryde eller sauterpande. Tilsæt risene, og svits dem i 1-2 min., til de er klare.

Hæld vinen over risene, og lad det simre, til vinen er næsten væk. Tilsæt fennikelternene, og dæk risene med lidt af bouillonen. Lad det simre under omrøring i ca. 10-15 min. Efterhånden som væsken fordamper, tilsættes løbende mere bouillon, indtil risene er møre med lidt bid. Der skal bruges ca. ½ liter bouillon, alt efter hvilken risottoris man bruger. Følg altid anvisningen på risottopakken. Tilsæt før servering 100 g revet parmesan, smør i små tern samt salt og peber under omrøring, så risottoen får sin velkendte, cremede konsistens.

Drys den resterende revne parmesan over retten, og pynt evt. med det grønne fra fennikel.