Spaghetti carbonara

Spaghetti alla carbonara


01.Info

Hurtig og velsmagende ret. En italiensk klassisker, der altid vækker begejstring – og naturligvis laves uden en dråbe fløde!

   

2 personer
primi

02.Ingredienser

300 g spaghetti
200 g pancetta i skiver (eller bacon)
3 spsk. olivenolie
2 pasteuriserede æg
100 g Galbani Parmesan
Salt og friskkværnet peber

03.Tilberedning

Skær pancettaen i små stykker, og steg stykkerne på en varm pande i lidt olie. Pisk æggene i en skål, og tilsæt peber og revet parmesan.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog spaghettien al dente. Hæld vandet fra, og kom spaghettien tilbage i gryden.

Lad gryden stå på svag varme, og hæld de piskede æg over spaghettien. Rør hurtigt i blandingen, så æggemassen kun lige stivner om spaghettien, uden at det bliver rørægsagtigt. Drys pancettastykkerne i og krydr med salt og peber. Servér med det samme i en skål eller på tallerkner, så pastaen stadig er varm og dejlig cremet.